100/2000 YOK Doctoral Scholarship (in Turkish)

Yayınlanma Tarihi: 17-02-2017

100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA 2016/2017 BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN KOŞULLARI TAŞIYAN ADAYLAR ARASINDAN DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR.

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Farmasötik Biyoteknoloji ve İlaç Tasarımı alanında araştırma yapmak üzere Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora Programı 14  doktora öğrencisi alınacaktır. Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl boyunca yılda 12 ay ve ayda 1.550 TL burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan Doktora ders aşamasında olan öğrencilerimiz de faydalanabilecektir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir.

Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan yönetmelikte verilmektedir.   http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30090820/Usul_ve_Esaslar.pdf

100/2000 YÖK Doktora Bursuna başvuruda bulunmak isteyen adayların (i) tez yapmak istedikleri alt alanı belirten ve herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olduklarını beyan eden dilekçelerini (burs başvuru formu), (ii) yüksek lisans not döküm belgesi (transkript), (iii) doktora öğrencisi ise doktora not döküm belgesi ve (iv) fotoğraflı özgeçmişleri ile birlikte 23.02.2017 Perşembe Saat 17.00’ye kadar Enstitümüze elden teslim etmeleri gerekmektedir. Geç başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

  1. T.C. vatandaşı olmak,
  2. Kamu veya özel herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olmak,
  3. Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak,
  4. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  5. Yüksek Lisans kademesi ağırlıklı not ortalamasının 100 (yüz) üzerinden en az 80 (seksen), 4.00 (dört) üzerinden en az 3.00 (üç) veya bunların eşdeğeri olması,
  6. Son üç yıl içinde ALES ’ten en az 60 (puan türü için aşağıdaki tabloya bakınız) puan almış olmak,
  7. ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından (İngilizce) en az 60 puan veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puan muadili bir puanı aldığını belgelendirmek.
  8. Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

 

Burs başvuruları kapanmıştır, ilginiz için teşekkürler.