Biyoinformatik ve Genom Analizi Üzerine EMBO Pratik Kursu

Yayınlanma Tarihi: 02-05-2016

embo

Sizlere Biyoinformatik ve Genom analizi konulu EMBO Uygulama Kursu‘nu duyurmaktan memnuniyet duymaktayız. Bu 13 günlük kurs 2 – 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında, İzmir Balçova’da bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kampüsü’nde, İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nde (iBG-izmir) gerçekleşecektir.

Kursun amaçları

Söz konusu EMBO kursu, genom çalışmalarını ve ilgili biyoinformatik metodoloji altyapılarını kapsayan çeşitli konuları içerecektir. Başlıca konular, Genom karşılaştırmaları ve Meta-genomik ve RNA-seq verileri analiz etmeye yarayan metod ve gereçleri kapsayan NGS veri analizleridir.

Başlıklar:
1. Genom karşılaştırmaları,
2. RNA-seq ve Yeni Nesil Dizileme (algoritmalar, metodlar ve sekanslama/haritalama araçları, veri analiz ve uygulamaları),
3. Yeni nesil dizileme ve insan hastalıklarındaki uygulamaları kapsamında genom ve genetik data entegrasyonu.

EMBO Uygulama Kurs programı teorik sunumlar ve sunumu yapan kişinin teori ve pratiği birleştirdiği uygulama oturumları ile devam edecektir. Linux ortamında gerçekleştirilecek olan pratik oturumlar, Unix Shell ve Perl kodlama uygulamalarını kapsayacaktır. Katılımcıların bu ortamlara aşina olması gerekmektedir.

Bu uygulama kursu Biyoinformatik ve Genom Analizi projelerinde yer almış; matematik, istatistik, bilgisayar ve/veya biyoloji alt yapısına sahip akademik kurumlarda çalışmakta olan istekli Ph.D. öğrencileri ve genç araştırmacılara yöneliktir. Kurs yoğunlaştırılmış bir kurstur; o nedenle öğrencilerden aktif katılım beklenmektedir.

Konuşmacılar

• Gary Benson, Boston University, USA.
  • Javier de Las Rivas, Bioinformatics & Functional Genomics, Salamanca, Spain.
  • Sarah Djebali, Center for Genomic Regulation, Barcelona, Spain.
  • Claudio Donati, Department of Computational Biology Fondazione Edmund Mach, San Michele all’Adige (TN), Italy.
  • Bernard Dujon, Fredj Tekaia, Tru HuynhInstitut Pasteur Paris.
  • Fatma Guerfali, Institut Pasteur Tunis.
  • Martin Krzywinski, Genome Sciences Centre, Vancouver, Canada.
  • Christos Ouzounis, Center for Research andTechnology, Thessaloniki, Greece.
  • Stephan Pabinger, Austrian Institute of Technology GmbH, Vienna, Austria.

Kayıt

Kayıtlar 26 Mart, 2016 Gece yarısına kadar alınmaktadır (Paris saati). Kurs kontenjanı 20 tam zamanlı öğrencidir. Kursiyer seçim işlemleri değerlendirmeye tabidir. Seçilen katılımcılara 4 Nisan 2016 tarihine kadar bilgilendirme yapılacaktır.

Ek Bilgi

Kurs, Institut Pasteur Paris, Fransa’dan Fredj Tekaia ve İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsün’den Profesör Mehmet Öztürk ve Yardımcı Doçent Dr. Can Küçük tarafından düzenlenmektedir.

Detaylar ve başvuru sayfasına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz::