DEÜ iBG-izmir Uluslararası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na Katıldı

Yayınlanma Tarihi: 15-05-2017

Kamu, üniversite ve özel sektör başta olmak üzere, ülkenin kalkınma hedefleri doğrultusunda bilimsel ve ticari işbirliği zemininin oluşturulması, yapılan hizmet ve faaliyetler konusunda ulusal ve uluslararası farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen Uluslararası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı, 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Fuarın ana amacı, Ar-Ge ekosisteminde yer alan temel aktörler olan sanayi, üniversite ve kamu kurumlarını bir araya getirilerek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulmasıdır. Bu fuara “İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü (iBG-izmir), Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bir birimi olarak katılmıştır. Üniversite, kamu ve özel sektör üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen bir panelde, iBG-izmir müdürü Prof.Dr. Mehmet Öztürk, “Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm için Ar-Ge İşbirlikleri” başlıklı bir konuşma yapmıştır. Bu panelde, Türkiye’deki Ar-Ge faaliyetlerinin istikameti ve gelecekteki kalkınma planının yönlendirilmesi kapsamında gerçekleştirilecek eylemler ve işbirlikleri, somut öneriler ile ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

Fuarda iBG-izmir’i Prof. Dr. Mehmet Öztürk ile birlikte, Prof. Dr.Esra Erdal, Yrd.Doç.Dr Serif Senturk ve Uzman Tulparay Isak temsil etmişlerdir. Bu ekip fuar süresince, hem iBG-izmir’ de verilmekte olan hizmetleri ve yenilikçi teknolojileri, hem de devam etmekte olan ve planlanan bilimsel faaliyetleri tanıttılar, diğer katılımcılar ile çok olumlu ve üretken birebir ortak toplantılar gerçekleştirdiler.

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video