Hakkımızda

İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü (iBG-izmir), 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde “Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak kurulmuştur. iBG-izmir; Sorumlu Araştırmacı laboratuarları ve ofislerin bulunduğu tesisler, hücre kültürü laboratuvarları, ortak kullanıma yönelik donanımlı odalar, bir konferans salonu, iki seminer odası, toplantı ve dinlenme odalarından oluşan yaklaşık 22,250 m2 kapalı alana sahiptir. Enstitü, bazıları hala yapım aşamasında olan merkezi olanaklara sahiptir. Bu merkezi olanaklardan en büyüğü toplam 3500 m2 alana sahip olan (20.000 hayvan kapasiteli) Vivaryum tesisidir. Diğer merkezi hizmet tesisleri ise 3100 m2 alana yayılmıştır.

Eğitim faaliyetleri kapsamında İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nde “Genom Bilimleri ve Moleküler Biyoteknoloji” ve “Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri” Anabilim Dalları bulunmaktadır. Enstitümüz 2016 yılında ‘Moleküler Biyoloji ve Genetik’ alanında disiplinler arası ve uluslararası lisansüstü programları açmıştır. Enstitümüzde öğrencilere temel ve uygulamalı araştırmaların ön planda olacağı araştırmalar yapma olanağı sunulmaktadır. Programların tamamında öğretim dili İngilizce’dir.

Şu anda Enstitü’de 29 doktora ve 50 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam 79 öğrenci ve 98 personel bulunmaktadır.

Personel dağılımı aşağıdaki gibidir:

PERSONEL SAYI
Öğretim Üyesi 29